Jenenge Satriya lan Kasatriyane

Posted on

Jenenge Satriya lan Kasatriyane. Dalam dunia pewayangan, setiap kesatria mempunyai tempat kesatriyan masing-masing. Dibawah ini akan kami berikan nama kesatria dan juga kesatriyannya.

  1. Raden Werkudara satriya ing Jodhipati
  2. Raden Janaka satriya ing Madukara
  3. Raden Nakula satriya ing Bumi Retawu/Gumbiratalun
  4. Raden Sadewa satriya ing Sawojajar
  5. Raden Gathotkaca satriya ing Pringgondani
  6. Raden Antareja satriya ing Pringgondani
  7. Raden Antasena satriya ingSapta Pertala
  8. Raden Abimanyu satriya ing Plangkawati
  9. Raden Irawan satriya ing Yasarata
  10. Raden Setyaki satriya ing Lesanpura
  11. Raden Setiyaka satriya ing Tambak Mas
  12. Raden Sombo satriya ing Parang garudha
  13. Raden Udawa satriya ing Widarakandhang
  14. Raden Thistajumpena satriya ing Cempalareja
  15. Raden Jayajatra satriya ing Bwana Keling
  16. Raden Kartamarma satriya ing Ngadilangu
  17. Raden Aswatama satriya ing Sokalima
  18. Raden Lesmana Mandra Kumara satriya ing Saroja Binangun
  19. Raden Dursasana satriya ing Bajar Jumput
  20. Raden Sengkuni satriya ing Plasajenar
  21. Raden Anoman satriya ing Kendhali Sada
  22. Raden Kumbakarna satriya ing panglebur Gangsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *