Rurabasa

Posted on

Tembung rurabasa yaiku tembung sing ajeg lan sering digunakake sanajan salah kaprah.

Contone tembung rurabasa:

  1. Adang esuk = adang sega wayah esuk
  2. Adang sega =  geradang beras supaya dadi sega
  3. Bakul jangan = wong dodol keperluane masak
  4. Jaga gerdhu = jaga keamanan manggon ing gerdhu
  5. Mangan awan = mangan sega wayah awan
  6. Mbathik sewek = mbathik mori supaya dadi sewek
  7. Mbunteli tempe = mbunteli kedele godhog dicampuri ragi supaya dadi tempe
  8. Menek klapa = menek wite klapa
  9. Mikul soto = mikul kwali isine soto
  10. Ndhudhuk sumur = ndhudhuk lemah digawe sumur
  11. Njahit klambi = njahit kain supaya dadi klambi
  12. Negorklapa = negor wit klapa
  13. Nenun sarung = nenun benang supaya dadi kain
  14. Netel jadah = netel ketan mateng supaya dadi jadah
  15. Ngekum landha = ngekum arenge merang supaya dadi landha
  16. Ngenam klasa = ngenam mendong/pandan supaya dadi klasa
  17. Ngenam kepang = ngenam silatan pring/rambut supaya dadi kepang (rambut klabangan)
  18. Ngenam sesek = ngenam silatan pring supaya dadi sesek
  19. Nglinting rokok = nglinting klobot karo mbako supaya dadi r0kok
  20. Nulis layang = nulisi dluwang supaya dadi layang
  21. Nunggu manuk = nunggu sawah supaya parine ora dipangan manuk
  22. Tangi turu = melek bar turu

Tembung Rurabasa

Itulah daftar 22 tembung Rurabasa, semoga bermanfaat bagi anda yang sedang belajar bahasa Jawa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *